logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 


Zet koers naar RIJKDOM!

292 jaar voor Christus, de Kolossus symboliseert de welvaart van het Griekse eiland. Elke speler start met een kleine boerderij. Met jouw vers geoogste olijven, druiven, graan of geitenmelk zet je koers naar de haven. Zodra je binnen vaart, zakken de prijzen. Deze dynamische prijsvorming is één van de interactieve spelmechanismen, die je in deze soepele én strategische light expert kunt ontdekken.

Nu met de uitbreiding The Colossus nóg spannender!

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- licht strategisch bordspel
- 2-5 spelers
- spelduur: 90 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * * * *
- Geluk *
- FAQ
- Video


Rhodes uitstekend ontvangen!

De introductie van het nieuwe bordspel Rhodes is een feit! Reacties van spelers zijn zeer positief. Het is ook populair onder veelspelers die interactie leuk vinden. Het light-expert spel Rhodes biedt veel vrijheid en variatie in het maken van keuzes. Met de sfeervolle uitstraling van het spel is het telkens een plezier om te spelen. The Colossus, de uitbreiding op het spel, biedt meer strategische opties. .
Afbeelding rechts: de goedbezochte pre-release van Rhodes

Het bordspel Rhodes kun je kopen bij:
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Video, FAQ, expert-varianten en uitbreiding
Bekijk je liever een video dan de regels? Bekijk dan de volledige online speluitleg in 22 minuten op Nox' Spellenzolder. Of check eerst de overview (Engelstalig, 5 minuten) en dan de regels. Is iets niet helemaal duidelijk? Check dan de FAQ lijst. Wil je meer "vlees" aan het spel toevoegen, check dan de uitbreiding op het spel: The Colossus . Met deze uitbreiding blijft de toegankelijkheid van het spel goed, maar is er iets meer strategische focus en veel meer spanning. Het spel duurt dan 90-120 minuten. Of je kunt de expertvariant online raadplegen voor slimme regels van Rhodes.

Waarom is Rhodes zo leuk?
Je start als Griekse boer met een boerderij en wat scheepjes. Je kunt een monopolie-positie opbouwen in een bepaald product of juist variëren. En er zijn diverse ontwikkelmogelijkheden. Uniek aan dit spel zijn "cooperatieve" elementen zoals de "gezamenlijke productie" en de prijswerking in de haven. Ook de strijd om goud en opdrachten maakt het spannend.
Rhodes uitproberen? Kijk op onze agenda. Of check hier de spelregels alvast. Of vraag bij de spellenspeciaalzaak om de hoek. Daar kunnen ze je vast wat meer vertellen over Rhodes. Waar wacht je eigenlijk nog op?


Een light expert? Wat betekent dat?
De light expert Rhodes is toegankelijk, heeft hoge interactie en biedt control. Je bepaalt (mede) de speelvolgorde en geluk is beperkt. Rhodes heeft een kortere spelduur dan zijn zwaardere "soortgenoten", maar biedt diverse strategische en tactische opties. Bekijk ook de 3 leuke expertvarianten. Je hebt dus het beste van twee werelden. Rhodes is altijd spannend, komt gemakkelijk op tafel, zeker met de duidelijke aanwijzingen op het spelbord over spelopstelling en bijvoorbeeld de eindtelling. Kortom: Rhodes is leuk voor 2, 3, 4 én 5 spelers!


Een levendige haven
Eén van de unieke spelelementen is het prijsmechanisme in de haven. Je kunt de marktprijzen beïnvloeden door je schip de haven in te duwen. Hierbij heb je de keuze tussen kleinere en grotere schepen. Je kunt de prijs ook opdrijven door goederen op te kopen in de haven of heel weinig te produceren cq. niet in de vaart te brengen. Houd je van avontuurlijke spellen met schepen op een vergelijkbaar spelniveau, dan hebben we nog een tip. Het spel Navegador is ook een light expert, waarin je als 15de Eeuwse Portugese ontdekkingsreiziger je eigen economische "machine" bouwt.

Spelwijzer: voor wie geschikt?
Rhodes is voor strategen en de familiespeler die nét even iets meer zoekt dan spellen als Tobago of de Kolonisten van Catan. Het bordspel Rhodes is geschikt voor spelers die veel plezier beleven aan Cuba, De Ontembare Stad, De Koningsburcht, Het Koopmanshuis en Fortuna. Met een spelduur van gemiddeld 75 minuten speelt het sneller dan experttitels als Mombasa en De Alchemist. Het spel is ook zwaarder dan bijvoorbeeld El Gaucho. De uitbreiding op Rhodes, The Colossus, biedt een aantal extra strategische mogelijkheden, maar verlengt ook de spelduur naar 90-120 minuten.

Links
The Colossus - uitbreiding
Rhodes FAQ - laatste update 25 oktober 2016
Rhodes video met review & speluitleg door Nox' Spellenzolder
Rhodes - spelvarianten voor experts (Engelstalig)
Rhodes facebook pagina met foto's van spel, events, spelende mensen, acties en, laatste info
Rhodes in database van bordspelmania
Rhodes pagina op boardgamegeek

Credits
Spelauteur: Pieter Boots
Illustraties: Julien Delval
Grafische vormgeving: Alex Mourits
Eindredactie: Hans van Tol
Met dank aan: alle testers en het meedenken van Erno Eekelschot
Uitgeverij: The Game Master BV

Verkooppunten
Voor een volledige lijst van onze verkooppunten.