logo The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook


Navegador
Genomineerd voor de Gouden Ludo (2017) International Gamers Award (2011)

Het strategische bordspel Navegador voert je mee over de wereldzeeën in de tijd van de grote 15de Eeuwse Portugese ontdekkingsreizigers. Deze "klassieker" van spelauteur Mac Gerdts, onder meer bekend van andere topspellen als IMPERIAL 2030 en Concordia (NSP), is een onontdekte parel. Tot nu dan...

De geheel Nederlandstalige versie vind je in de betere spellenspeciaalzaken in de Benelux.
Verkooppunten

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Strategisch bordspel
2-5 spelers
60-90 minuten
Vanaf 12 jaar

Strategisch * * * *
Tactisch * * * *
Geluk


In het spoor van de grote ontdekkingsreizigers
Navegador voert je mee naar de 15de Eeuw, het tijdperk van de Portugese ontdekkingsreizigers. In dit strategische bordspel start je in Lissabon. Als je de wereldzeeën verkent, dan kun je ook kolonieën stichten en lucratieve handel op de markt beginnen. Ook kun je nieuw personeel aannemen, schepen bouwen, investeren in scheeps-werven, kathedralen of fabrieken. Het verkrijgen van privileges is van strategisch belang in het strategische bordspel Navegador.
Ben jij klaar voor het avontuur?

Het bordspel Navegador kun je nu kopen bij:
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Navegador is genomineerd voor de Gouden Ludo 2017 - in de categorie expert spellen


Een levendige markt
Elke speler start met twee schepen en drie arbeiders en probeert dit uit te breiden (zie afbeelding rechts). Er zijn meerdere onontdekte landen waar de spelers hun koloniën kunnen stichten. Koloniën die suiker, goud of specerijen opleveren. Op de levendige markt van Navegador (afbeelding rechts, linker gedeelte) kun je geld verdienen door deze te verkopen of te produceren. Je bouwt in feite je eigen economie rondom de ontdekkingsreizen in dit soepele, licht-strategische bordspel.


Investeren
Het geld dat je op de markt hebt verdiend, kun je investeren in nieuwe schepen en gebouwen. Je kunt kiezen uit fabrieken, een scheepsdok en kerken. Ook kun je extra arbeiders aantrekken. De arbeiders heb je nodig om kolonies te stichten of om gebouwen en privileges te verkrijgen. Je zult al snel merken dat je een bewuste keuze moet maken op welke strategie je je richt? Dit is zeker ook afhankelijk van de keuzes van de andere spelers.

Vijf hoofdstrategieën
In dit toegankelijke strategiespel kun je kiezen uit 5 categorieën privileges. Deze hebben een grote invloed op de verschillende strategieën die de spelers kunnen kiezen om de overwinning binnen te slepen. De vooruitgang die de spelers hebben geboekt op deze 5 categorieën zijn bepalend voor het totale aantal punten in combinatie met de privileges. De winnaar is de speler met de meeste punten na afloop van de eindtelling.

 

Factsheet

Boardgamegeek

Spellenwinkels