logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Noorderspel 2010


De Ontembare Stad

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2005

De Ontembare Stad is een strategiespel waarin Grootmeesters strijden om de grootste invloed in een snel groeiende Middeleeuwse stad. Inclusief een basisversie en een strategische versie.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- strategisch familiespel
- 2-5 spelers
- spelduur: 75 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * *
- Geluk * *

Een strategiespel voor iedereen
Dit complete spel met toegankelijke spelregels bevat een basisspel voor de minder ervaren Stadspeler. Hierdoor kan iedereen als grootmeester aan het hoofd van een ridderorde staan en meehelpen aan de opbouw van een Middeleeuws dorp tot een toonaangevende vestingstad. Je hebt in De Ontembare Stad veel invloed op je eigen vooruitgang en je kunt met de speciale invloedkaarten andere grootmeesters dwarszitten. Neem gebieden over, beleger vestingtorens van andere spelers of veroorzaak brand in een van de gebouwen. Jij hebt het voor het zeggen in De Ontembare Stad.

Strategische versie
In de strategische versie wordt het mogelijk om gebieden te isoleren en over te nemen. De grootmeesters proberen hun invloed in De Ontembare Stad te vergroten, waardoor deze snel en onstuimig groeit. In de strategische variant worden de vier grootmachten in het spel geintroduceerd. De spelers kunnen zich een grootmacht verwerven door zich in een of meer van de categorieën gebouwen te specialiseren. De vrije markt biedt nieuwe mogelijkheden voor de grootmeesters om hun gebouwkaarten te gelde te maken en de vrijgekomen middelen te investeren in strategisch gelegen gebieden met hogere opbrengsten of het aanschaffen van extra invloedkaarten. In De Ontembare Stad is alles mogelijk! Een strategiespel voor dagen- en avondenlang spelplezier.

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van het bordspel De Ontembare Stad!

Uitbreiding op De Ontembare Stad
Sinds oktober 2008 is Het Verraad verkrijgbaar, de eerste uitbreiding op De Ontembare Stad. In deze uitbreiding komt de Zwarte Meester in het spel en is de geluksfactor in het spel door een aantal subtiele wijzigingen een stuk teruggedrongen ten opzichte van het basisspel. Kijk gauw hier voor meer informatie.

Spelregels en FAQ
Je kunt hier de spelregels van De Ontembare Stad downloaden. Als vragen hebt over de spelregels kun je hier de FAQ lijst downloaden.

Spellenprijs en recensies
Een groot aantal spelrecensies is lovend over dit zeer complete strategiespel. Je kunt de hoge notering van het spel vinden bij de spellentoppers op www.bordspelinfo.nl of lees de recensies op Ander Spel, Spellengek, FOK!, Truus en Truus en op Spelmagazijn. Of kijk op www.spellenprijs.nl voor het juryrapport.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten
Illustraties: Gerda van Gijzel en Hans van Tol.

Verkooppunten
V oor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.