logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands


El Gaucho

In dit leuke interactieve bordspel proberen de spelers koeien te vangen met hun gaucho's. Ook kunnen ze in het veld gaan liggen om een nietsvermoedende koe te vangen. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vangen van de koeien is nog maar het begin van dit leuke familie(plus) spel. Een bordspel voor jagers én verzameleraars die zeker ook heel leuk is voor twee spelers, door de uitstekende 2 spelersvariant op maat.

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- familie "plus" bordspel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 10 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk *
- Interactie * * *
- Video ter introductie


El Gaucho meerdere keren genomineerd
Dit heerlijke familieplus bordspel zorgt voor voldoende tactische opties, veel interactie en een tikkeltje geluk. Geen wonder dat El Gaucho bij de genomineerden voor Speelgoed van het Jaar (Nederland) en de Gouden Ludo (België) zat. Je kunt dit gezellige bordspel spelen met de hele familie (vanaf 10 jaar) en met 2 spelers door de speciale regels. El Gaucho biedt voldoende opties, dilemma's en variatie om deze vaker op tafel te leggen. Het uitnodigende groene gras van de Zuid-Amerikaanse pampa's lonkt...Review op Spellenwijs
Je vindt onder meer een review met nog meer mooie foto's en beelden van het bordspel El Gaucho op de website van Spellenwijs

Het bordspel El Gaucho kopen kan hier
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Koning Bordspel (webshop)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Series van koeien maken, leuke interactie en een beetje puzzelen
Maak series met vee uit dezelfde kudde (kleur). Hoe langer de serie en hoe hoger de waardes van dit vee, des te waardevoller jou vee wordt. Het is een beetje puzzelen om een lange reeks te maken, want de reeks moet omhoog of omlaag gaan in waarde. Krijg je een "foute koe" dan moet je tussentijds je series "afrekenen". De speler met het meeste geld (=punten) aan het einde van het spel wint. Soms is tussentijds vee verkopen handiger om de veedieven te slim af te zijn. Gelukkig kun je dit een beetje zien aankomen en wordt er netjes afgerekend bij "steelacties". Kortom: El Gaucho is een geslaagd familiespel met leuke tactische mogelijkheden en een hoge herspeelbaarheid.

"El Gaucho is een leuk spel met eenvoudige spelregels en veel mogelijkheden" (E&E's Spellenmolen)
Wij testen het: "We ontdekten steeds meer strategische zetten, waardoor het spel steeds leuker werd..." Video review van Nox' spellenzolder: 4 sterren voor El Gaucho. Bekijk de video, speluitleg in 18 minuten.

Korte speluitleg
Op de bovenstaande afbeelding vind je het spelbord met linksboven de dobbelsteen rodeo waar de startspeler de dobbelstenen in werpt. Kies 2 dobbelstenen en gebruik deze om jouw unieke Gaucho poppetjes op de tegels met runderen te zetten. Hiermee kun je ze vangen (rechtop) of alvast claimen (liggende Gaucho's). De serie runderen aan de onderzijde is 2x8=16 punten waard. Dat is het aantal tegels (2) x de duurste tegel (8). In het dorp vind je 6 verschillende actievelden waarmee je vee kunt stelen, verkopen, een wild card kunt halen, kaarten tussen kunt schuiven, runderen stelen, luie Gaucho's (liggende Gaucho's) tot de orde kunt roepen of er eentje van zijn handdoekje afjagen en tenslotte kun je wild vee uit één van de verliggende grasvelden halen. Behaal de meeste punten aan het einde van het spel. Aan het einde van het spel wordt de waarde van al het vee in jouw ranch meegeteld voor de eindoverwinning.

Credits
Spelauteur: Arve D. Fühler
Grafische vormgeving: Dennis Lohausen

Bordspel El Gaucho kopen
Dit spel wordt in Nederland en België gedistribueerd door Speluitgeverij The Game Master BV. Bekijk de volledige lijst van verkooppunten. Verkoopt de winkel het spel nog niet, laat ze dan contact opnemen met The Game Master.