logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

Tobago
genomineerd voor de
Nederlandse Spellenprijs 2010
en de Gouden Ludo 2010


Tobago

Tobago is een spannend familiespel waarin de spelers op zoek gaan naar de verborgen schatten op een onbewoond eiland. Op 32 verschillende manieren kan het prachtig vormgegeven spelbord worden neergelegd. Iedereen bezit een stukje van de schatkaart. Wie slaagt er als eerste in de schat te vinden?

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- Familiespel
- 2-4 spelers
- 60 minuten
- 10 jaar en ouder

Bordspel met:
Coöperatieve spelelementen en deductie. 32 verschillende spelvariaties spelbord

- Strategisch * *
- Tactisch * * * * *
- Geluk * * *
-
-
Spellenprijzen:
Genomineerd voor
De Nederlandse Spellenprijs 2010
Gouden Ludo 2010


Waar is de schat?
In dit avontuurlijke bordspel voor de hele familie kun je mee helpen de schatten te vinden, door met je terreinwagen over het tropische eiland heen te scheuren. Ga op zoek naar schatten en geheimzinnige amuletten. En wat betekenen de grote geheimzinnige standbeelden op het eiland? Heb je de eerste schat verdeeld, dan ga je fluitend op zoek naar de volgende schat... totdat... een schat vervloekt is!!

Uniek spelconcept
Tobago heeft een innovatief design met een modulair spelbord dat 32 verschillende scenarios kan opleveren. De mooie spelmaterialen en de aansprekende doos zorgen voor een grote aantrekkingskracht van de complete en avontuurlijke familiespel. Links de standbeelden en rechts close ups van het driehoekige spelbord.

Tobago

Korte spelbeschrijving
De spelers bezitten ieder een deel van de schatkaart. Gedurende het spel wordt steeds meer informatie bekend over de locaties van de schatten. Het aantal mogelijke plekken van de schat wordt steeds minder. Zodra een speler heeft ontdekt waar de schat zich bevindt, dan probeert hij de schatkist zo snel mogelijk in handen te krijgen. Wat het spel extra leuk maakt is dat iedereen die mee heeft geholpen met het vinden van de schat, ook mee kan delen in de opbrengsten. Mits de schat niet vervloekt is natuurlijk...

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van het bordspel Tobago!

 

Credits
Spelauteur: Bruce Allen
Illustraties: Victor Boden
Vertaling: Hans van Tol en Ruud Kool

Verkooppunten
Dit spel ligt in de betere spellenspeciaalzaken in Nederland. Zie voor de verkooppunten waar de spellen van The Game Master worden verkocht.

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het bordspel Tobago. Belangrijke opmerking over de materialen: in de spelregels (vertaald uit het Engels/Duits) staat dat er zich 21 amuletten in het spel bevinden. In werkelijkheid zitten er echter (maar) 20 stuks in. Er zitten dus maar 20 amuletten in de doos van Tobago. Dat is overigens ruim voldoende om het spel mee te kunnen spelen. The Game Master verstrekt dan ook geen extra exemplaren om dit aan te vullen.