logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook Hyves

 

 


Cuba

Winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2008 en genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2008 !

Cuba is een strategisch spel waarin je kunt profiteren van de florerende handel in sigaren, rum en exotische vruchten op het Cubaanse eiland.

 

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- strategisch familiespel
- 2-5 spelers
- spelduur: 75-120 minuten
- vanaf 12 jaar
- Strategisch * * * *
- Tactisch * * *
- Geluk * *


Een strategiespel voor ondernemende eilandbewoners
In dit spel kun je punten verdienen door je aan de wet te houden. Maar door handig stemmen te kopen, kun je zelf bepalen hoe die wet er uit ziet.
Verwerf invloed in het parlement, maak goed gebruik van je plantage en je connecties in de haven. De vele strategische mogelijkheden maken Cuba tot een zeer gevarieerd spel.
Kruip jij op het juiste moment in de huid van de arbeider, de handelsvrouw, architect, voorman en de burgemeester? En gebruik je de tactische mogelijkheden van de gebouwen, dan maak je een goede kans om de machtigste figuur op het Caribische eiland te worden.


Recensies
Dit vond de jury van de Nederlandse Spellenprijs van Cuba: Cuba is prachtig geïllustreerd en smaakvol uitgevoerd, en daarnaast inhoudelijk rijk aan interessante keuzemogelijkheden. Je moet grondstoffen verzamelen om winstpunten te verdienen, bouwmaterialen om gebouwen te stichten, je moet jouw geldvoorraad op peil houden en voldoende stemmen bemachtigen om de voor jou gunstige wetten te activeren of te beschermen. Er is elke ronde meer dan genoeg te kiezen en uit te voeren. Dit pittige spel is daarom met name geschikt voor spelers met enige ervaring.

Lees ook de recensies op Gamepack, Bordspel.com en op Boardgamegeek. Ook op de website van Truus en Truus staat een mooie en uitgebreide recensie van Cuba. Op de site www.spelregeluitleg.nl is een filmpje te zien, waarin het spel wordt uitgelegd. En James Castelli heeft een review gemaakt van het spel Cuba.


Credits:
Spelauteurs: Michael Rieneck en Stefan Stadler
Illustraties: Michael Menzel
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten
Vertaling: Ruud Kool en Hans van Tol

Verkooppunten
Het bordspel Cuba ligt net als de andere spellen van The Game Master in alle spellenspeciaalzaken. Ook via een aantal webshops is het spel te verkrijgen. Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier.

meer expertspellen - familiespellen - spellen voor kinderen - spellen op maat