logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook


Meer expertspellen

De Alchemist

Mix & ontdek een nieuwe wereld!
De Alchemist is een heerlijk vormgegeven en diepgaand bordspel voor experts waarin klassiek en modern samenkomen in een strategiespel en een smartphone applicatie. Mix de acht ingrediënten met elkaar en ontdek welke toverdranken je allemaal kunt maken!

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Strategisch bordspel
2-4 spelers
120+ minuten
Vanaf 14 jaar
Strategisch * * * * *
Tactisch * * * *
Geluk *


Dubbel genomineerd bordspel!!
Het strategische bordspel De Alchemist heeft een wat eigenzinnig karakter, kan gespeeld worden met een speciale app voor eindeloze variatie, bevat een originele mix van rationele deductie en speelvernuft met daaroverheen nog eens een saus van humor en vette bluf. Het bordspel De Alchemist is daarom genomineerd voor De Nederlandse Spellenprijs 2016 (expertprijs) én voor Speelgoed van het Jaar 2015.

Academische Parodie
In De Alchemist verzamel je ingrediënten uit het bos bos en meng je deze tot een mysterieus brouwsel dat hopelijk magische krachten bevat. Zet je eigen laboratorium op en experimenteer op jezelf met de toverdranken die je brouwt. Als je niet zeker weet of het goed of slecht voor je is, loopt er vast wel een student rond die het drankje tot zich wil nemen in naam der wetenschap. Kom er achter wat de compositie van de ingrediënten is. Publiceer je eigen theorieën voordat de anderen dat doen. Het bordspel De Alchemist is een parodie op de academische wereld met vele wetenschappelijke trekjes, grappen en fiasco's. Het thema van het spel geeft het onderzoekende en deducerende aspect extra diepgang en humor. Probeer het zelf uit! Ga nu naar de winkel.

Recensies
"Alchemists behoorde tot één van de spellen waar we heel erg naar uitkeken ... die verwachtingen zijn meer dan ingelost. Het materiaal is super, het verhaal en het spel zitten erg leuk in elkaar, de spelregels zijn goed geschreven en het deductie element is ook wel ons ding. We zijn dus heel enthousiast over het spel en zouden het nog erg vaak willen spelen." - E&E's Spellenmolen over De Alchemist.

spelbord De Alchemist
Toprating en bluf factor
De Alchemist is opgenomen in de lijst van beste bordspellen van 2014 van Polygon. Ook staat het bovenin de Essen Tracking lijst 2014 (nummer 2) en is het de top 100 van beste spellen aller tijden op Boardgamegeek binnengedrongen. Het spel biedt veel variatie. Je kunt krachtige artefacten te kopen die je bij je onderzoek kunnen helpen. Zet ingrediënten om in goud om zo je onderzoek te perfectioneren. Of je verkoopt toverdranken aan avonturiers die het dorp aandoen op zoek naar het krachtigste nectar. Ook kan je de slappe theorieën van je tegenstanders om zeep helpen door te bewijzen dat de wereld zo niet in elkaar steekt. Aan de andere kant kan je je eigen theorieën bij elkaar bluffen en voor iedereen de schijn ophouden dat je veel meer weet dan de rest.

Innovatieve App
Met het bordspel komt ook een applicatie die het spel ondersteunt. Deze app is gratis te downloaden aangezien je al betaald hebt voor het bordspel. Deze is ook, net als het spel, volledig in het Nederlands.
Met de app kun je ingrediënten scannen om te ontdekken tot welke toverdrank ze mengen. Je kan andermans theorieën ontkrachten en toverdranken verkopen met de app. Mocht je zonder de app willen spelen dan wordt met het bordspel al het materiaal geleverd om zonder de digitale ondersteuning te spelen. Wil je weten hoe de App er uit ziet of werkt? Bekijk deze dan hier.

Verkooppunten
Het bordspel De Alchemist ligt net als de andere kwaliteitsspellen van The Game Master in alle betere spellenspeciaalzaken in Nederland en België. De Nederlandstalige versie van de Alchemist is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten. Door de enorme vraag naar dit spel kan het zijn dat het spel tijdelijk alleen verkrijgbaar is in de Engelstalige versie met de Nederlandse spelregels van The Game Master er bij.

Factsheet
Review Rahdo
Boardgamegeek
Spellenwinkels