logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Het Koopmanshuis


Het Koopmanshuis

Het bordspel Het Koopmanshuis is een typische light expert. Een kort, vlot spel met een vernieuwend veiling/biedsysteem. In de leuke interactie kun je elkaar aardig dwars zitten. Geluk is maar een kleine factor in dit spel waarin de spelers hun koopmannen tactisch moeten plaatsen om goederen en gebouwen te verwerven. Zij verhogen de prijzen ook voor andere spelers door koopmannen te plaatsen. Soms moet je passen als je niet de hoofdprijs wilt betalen. Sla toe op het juiste moment en leidt het machtigste Koopmanshuis!

Winkeladviesprijs EUR 29,95

Karakteristieken:

Spelkenmerken:
- familiespel
- 2-5 spelers
- spelduur: circa 45 minuten
- vanaf 8 jaar
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * * *
- Geluk *


Waar voor je geld!
Het is een vroege ochtend in de haven. Stilte voor de storm. Aan de horizon is een eerste stoomschip te zien, volgeladen met goederen uit verre landen. Een kans om goede zaken te doen. Op de werf wordt een afspraak tussen twee koopmannen bevestigd met een handdruk. De nachtploeg gaat uitgeput naar huis, maar de machines blijven draaien. De dagloners scheppen verse kolen op het vuur. Naarmate de brandende zon hoger staat, wordt het in de haven een komen en gaan van schepen en werklui. Zweet mengt zich met stof en zout; hier wordt hard gewerkt om klinkende munt te slaan uit noeste arbeid en slimme handel. Maar welke handelaar buit de kansen het beste uit? En wie beschermt de stad als er een verwoestende brand uitbreekt?

Snel, spannend en geluk is vrijwel afwezig
Deze scherpe light expert speel je binnen het uur. En dat is snel voor een spel met een aardige diepgang en een hoge herspeelbaarheid. Het Koopmanshuis is ook leuk voor 2 spelers, ook al leidt het dan wel tot een echt kat en muis spel. Spannend is het zeker, want de eindtelling bepaalt de winnaar. Geluk is er amper in het spel. Je kunt wel pech hebben dat je net op het verkeerde moment te weinig geld hebt. Maar dat is écht iets dat je zelf in de hand hebt. Dit spel is niet voor typische "shoppers" met een gat in hun hand. Blijf je echter té lang op je geld zitten, dan mis je de mooie kansen om punten te scoren.

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van Het Koopmanshuis!

Recensies
Kijk op de website van Boardgamegeek voor meer foto's en reacties en lees de eerste indruk op Gamepack.nl. Ook tijdens een spelavond van Spelcarrousel in België is Het Koopmanshuis enthousiast ontvangen. Lees hun review op hun website!

Spelregels
Je kunt hier de spelregels van het bordspel Het Koopmanshuis downloaden. En de verkorte spelregels zijn ook handig om erbij te hebben.

Credits
Spelauteur: Stefan Feld
Illustraties: Michael Menzel en Harald Lieske
Grafisch ontwerp: Harald Lieske

Verkooppunten
Dit spel ligt in de betere spellenspeciaalzaken in Nederland. Zie voor de verkooppunten waar de spellen van The Game Master worden verkocht.

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het bordspel Het Koopmanshuis.