logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

Noorderspel 2010


Gooische Koeien (humoristisch kaartspel)

Nadat de koeien eerst een mooie villa hebben laten bouwen in Klussen met Koeien, willen de koeien eigenlijk nog maar één ding: SHOPPEN!

Als Gooische Koe begrijp je echter ook wel dat het "not done is" om te werken voor je geld. Ook is het niet goed voor je hoefjes, waar je net een halve dag bij de pedicure voor hebt gezeten... Dus wil je een rijke stier aan de haak slaan die voor de benodigde financiële middelen zorgt.

In dit humoristische kaartspel is echt alles geoorloofd om de rijkste stieren te ronselen (liever een oude bok dan een jonge stier zonder geld). Jij wil namelijk de duurste spulletjes te pakken te krijgen. Dit leidt tot hilarische situaties, want de concurrentie is (letterlijk) moordend in 't Gooi. Om deze reden is de instap 13 jaar en ouder. Niet omdat het zo moeilijk is, maar omdat het gevaarlijk is: jong geleerd is namelijk oud gedaan!

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- humoristisch kaartspel
- 2-5 spelers
- spelduur: 15-20 minuten
- vanaf 13 jaar
- Strategisch *
- Tactisch * * *
- Geluk * * *

Waar komt de inspiratie vandaan?
"Het is uit het leven gegrepen," legt spelauteur Hans van Tol uit, over zijn serie koeien en stierenspellen. Het begon allemaal met Koe zoekt Boer, dat ontstond door de waanzinnige populariteit van het programma Boer zoekt Vrouw. " In dat programma gebeurde alleen niet zo veel. Daarom verzon Van Tol het spel Koe zoekt Boer waarin je als boer de koeien een beetje vrolijk moet houden. Geen gemakkelijke zaak, omdat het boerenleven soms hard kan zijn. Na Koe zoekt Boer volgde al snel Klussen met Koeien, geïnspireerd op het reality programma "Help mijn man is klusser!". En Gooische Koeien is vooralsnog het slotstuk. Inspiratie voor een kaartspel met het bakken van taarten is er ook nog. Wordt vervolgd...

Mannen opgelet!
Dacht je dat het bij deze paar gekke koeienspellen zou blijven? Niet is minder waar! Er is ook een hele populaire serie stierenkaartspellen. Hierin draait het om bier, voetbal en koeien versieren. De eerste uit de serie is Stier zoekt Bier. Al meer dan 10 jaar een regelrechte hit en waanzinnig populair bij studenten.

Het kaartspel Gooische Koeien kopen
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Bonuskaart!
Gooische Koeien is een vervolg op Koe zoekt Boer, is zelfstandig te spelen en bevat een speciale Koe zoekt Boer bonuskaart: de Disco Koe! Haal ze allemaal in huis!

Naast Koe zoekt Boer en Gooische Koeien is er nu ook het kaartspel Klussen met Koeien!

Introductiefilm
Bekijk hier het introductiefilmpje van Gooische Koeien!

 

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Illustrator: Wesly Gibs
Grafisch ontwerp: Arenea Kunkeler

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het kaartspel Gooische Koeien.