logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

 

Countdown Special Ops

Meer expertspellen >

Countdown Special Ops

Tijd voor de volgende "speciale militaire operatie" met jouw team van special ops. Ga naar Headquarters, ontvang de opdracht, selecteer jouw team en houd de briefing. Het volgende moment zitten jullie samen in een helicopter op weg naar de bestemming waar de "drop off" is. Stellen jullie het juiste team samen, opereren jullie slim op de locatie, dan slaagt jullie missie. Spanning verzekerd in de coop "game" in bordspelvorm.

Karakteristieken
Spelkenmerken
Tactisch/strategisch
1-6 spelers
30 minuten per missie
Vanaf 12 jaar

Info links Countdown
Special Ops (Engels)
Game set up (Engels)
Countdown page (Engels)
Strategisch * * * *
Tactisch * * * * *
Geluk *


Meer links
Boardgamegeek pagina (Engels)


Klaar voor je eerste missie?
Countdown special ops is een superspannend coöperatief spel waarin je samen een team vormt van special ops voor de volgende missie. Ga je een terroristische leider uitschakelen of een dictator? Red je gijzelaars of ontmantel je een aantal bommen op cruciale plekken in de stad? Jouw missie is succesvol als het je lukt binnen de beperkt beschikbare tijd de doelen van de missie te bereiken, maar dit gaat niet vanzelf! Goed teamwork en tactische keuzes zijn essentieel.

Het bordspel Count-Down special ops kun je hier kopen (winkeladviesprijs: 20-25 euro)
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze drie winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten

Real-time spelen binnen 30 minuten?
Je kunt er voor kiezen real-time te spelen. Dan moet je je eerste missie samen binnen 30 minuten succesvol hebben afgerond. Een beetje risico nemen hoort erbij, maar neem je te veel risico en je verliest teamleden of maakt te veel burgerslachtoffers, dan wordt het lastig... het is ook mogelijk om meerdere missies van oplopende levels te spelen. Kortom: met Countdown Special Ops is echt heel veel mogelijk.

Bekijk een speldoorloop voor tactische tips en speluitleg!

Banner Countdown

Het bordspel The Colossus kopen kan hier
- The Game-Inn (fysieke winkel)
- Spellenrijk (webshop)
- Spellenwinkel.nl (fysieke winkel en webshop)
Overigens kun je in deze drie winkels al(!) onze spellen vinden.

Voor een overzicht van alle winkels waar je onze spellen kunt kopen, ga je naar verkooppunten


Verraders in het spel?

Je kunt ook kiezen voor een spelvariant met één of meer verraders. Met name voor de liefhebbers van meer spanning in het spel interessant. Zo krijg je een coop met een twist. De verraders kunnen de missie aardig in gevaar brengen. Ontdekt jouw team op tijd wie de missie probeert te saboteren?

100% modulair
Countdown special ops is volledig modulair, waardoor iedere missie weer anders speelt en je steeds andere tegenstanders en situatie tegenkomt. Het spel biedt ontzettend veel variatie en staat garant voor urenlang spelplezier. Je kunt zelfs een eigen missie of campaign samenstellen. Een missie duurt 30 minuten en een campaign, waarin je met jouw team op steeds hoger niveau zult moeten presteren, kan oplopen tot 2 uur speeltijd. Ga de uitdaging aan en probeer tot het hoogste niveau door te dringen.

Meerjarige ontwikkeling leidt tot een spel in een spel!
Het ontwikkelen van de unieke modulaire spelopzet van Countdown Special Ops heeft The Game Master bijna 3 jaar gekost, omdat alle mogelijkheden van het spel doorgetest moesten worden. De Nederlandse ontwerpers van het spel, Gert-Jan Oomis en Hans van Tol, hebben er voor gezorgd dat Countdown Special Ops een spel is dat je op elke niveau kunt spelen. Met het spel Countdown Special Ops hebben de twee ontwerpers dan ook een eigen "game generator" ingebouwd: bouw je eigen missie, campaign of scenario. Echt alles is mogelijk! Het voelt net als een echte game.