logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook

Meer expertspellen

Tzolk'in, de kalender van de Maya's

Het spel met een dynamisch worker placement systeem rondom vijf draaiende tandwielen. De spelers zullen hun Mais op tijd moeten oogsten, hun beschaving ontwikkelen en monumenten bouwen voordat de Tzolkin kalender een volledige omwenteling heeft gemaakt. Houd de Maya Goden te vriend in dit uitgekiende strategische bordspel.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Strategisch bordspel
2-4 spelers
90+ minuten
Vanaf 12 jaar
Strategisch * * * * *
Tactisch * * * *
Geluk


Onderscheidingen Tzolk'in
Het bordspel Tzolk'in, de kalender van de Maya's, is genomineerd voor De Nederlandse Spellenprijs en de Gouden Ludo. Eerder wist Tzolk'in al de hoogst haalbare spellenprijzen in onder meer Zwitserland en Italië te behalen. Het strategische bordspel Tzolk'in is zeer dynamisch en een must voor elke spelliefhebber! Uiteraard is Tzolkin ook genomineerd voor de Deutsche Spielepreis en staat het in de top van BGG.
"Een erg leuk spel. Alle radertjes netjes in mekaar doen draaien en alle mooie plannen die je al beurten op voorhand hebt bedacht toch netjes te doen uitkomen: Zooo bevredigend." (Chantal op spellengek)

Tzolk'in, de kalender van de Maya's
De Nederlandse speluitgeverij The Game Master brengt het innovatieve bordspel Tzolkin uit in een geheel Nederlandstalige versie voor de Benelux. Het spel draait om het grote centrale Tzolkin tandwiel, dat op ingenieuze wijze in verbinding staat met de vijf kleinere tandwielen van de Maya steden rondom. Uit de verschillende Maya steden komen mais en grondstoffen. Die heb je nodig om jouw stam technologisch te ontwikkelen, gebouwen en monumenten op te richten en de goden te eren. De Maya's konden aan de hand van de Tzolk'in kalender, die verbonden was met de stand van de sterren, voorspellen wanneer het juiste moment was aangebroken om te zaaien en wanneer het beste geoogst kon worden. Nu wordt jij in dit strategische bordspel voor dezelfde keuzes gesteld: waar en wanneer zet ik mijn arbeiders in en wat is het beste moment om ze er weer af te halen?

spelbord Tzolkin

Hierboven vind je foto's van de introductie van het bordspel Tzolk'in tijdens Ducosim (Amersfoort)

Tribes & Prophecies, de uitbreiding op Tzolkin
Nu kun je het basisspel met 5 spelers spelen, maar er komt nog veel meer bij: 13 stammen, 13 voorspellingen, nieuwe acties, gebouwen en monumenten. Elke stam heeft zijn eigen voordelen en jij mag bij elk nieuw "spelletje" Tzolk'in zelf kiezen uit twee stammen die je getrokken hebt. Ook zul je moeten rekening houden met 3 gebeurtenissen, die elk effect hebben op een deel van het spel. De uitbreiding maakt dit strategische bordspel nog spannender en interessanter. The Game Master distribueert dit spel in de Benelux. Ga op zoek in de winkel bij jou in de buurt!

Download de Nederlandse vertaling van de spelregels van de uitbreiding Tribes & Prophecies

Factsheet
Review Gamepack
Boardgamegeek
Spellenwinkels