logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Twitter Facebook Hyves

Meer familiespellen

Out of Mine!

In dit vlotte familiespel heeft iedere speler een mijn en deze moet zo snel mogelijk worden gevuld met allerlei kristallen. De kristallen bestaan uit een stapel gekleurde tetrisfiguren die midden op tafel liggen. Vul als eerste je mijn en probeer daarmee de meeste punten te maken.

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
Reactie & Inzichtspel
2-4 spelers
20+ minuten
Vanaf 10 jaar
Strategisch *
Tactisch * * *
Geluk *


Dolle Dwergen
Als een dolle dwerg moet je in je mijn alle hoeken en gaten vullen met diamanten, robijnen, smaragden en saffieren. Zodra je je mijn vol hebt gestopt roep je: 'OUT OF MINE!'. Op dat moment moeten alle spelers stoppen met kristallen plaatsen. Dan krijgt iedereen punten voor hoe vol de mijn is en minpunten voor elk vakje dat niet gevuld is. Het loont dus enorm om als eerste klaar te zijn. Het draait in dit spel om behendigheid, inzicht en snelheid. Na 7 rondes in de mijnen te hebben gewerkt is het spel ten einde en is de winnaar duidelijk.

Spannend en leerzaam voor iedereen
Het is een spannend en chaotisch spel waarbij je de moeilijkheidsgraad zelf in de hand hebt. Je kan het basisspel spelen door alleen op de kristallen te letten, of je kan het jezelf moeilijker maken door op de ratten of wormen te letten die je minpunten geven. Daarentegen kan je beter letten op het goud of zilver dat soms tussen de kristallen verborgen zit dat dan weer extra punten oplevert. Zo geldt het ook voor de elfjes die op de kaartjes staan. Zij kunnen je te hulp schieten. Als je de juiste kleur aanlegt bij die elf krijg je daar pluspunten voor. Voor de jongere spelers is het spel een goede en vooral leuke manier om logisch denken en ruimtelijk inzicht te oefenen.

spelbord De Alchemist

Verkooppunten
Het bordspel Out of Mine ligt net als de andere spellen van The Game Master in alle spellenspeciaalzaken. Het spel bevat Nederlandstalige spelregels. Hier vind je alle verkooppunten in Nederland en België.

Familiespellen
Kinderspellen
Expertspellen