The Game Master

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

King-of-the-Valley


King of the Valley

Jouw missie
Als koning ga je op zoek naar een koningin en onderdanen voor jouw koninkrijk. Gelukkig bieden de vallei en de heuvels rondom voldoende potentiële volgelingen. Overtuig hen met jouw charisma en verleid ze met rijkdommen. Gebruik het goud van de edelen en de boeren om je koninkrijk tot bloei te laten komen.

Word jij de échte Koning van de Vallei?


Characteristics:
- Tactisch & strategisch bordspel
- 2-4 spelers
- 40-60 minuten
- 10 jaar en ouder
- Strategisch * * * * (4)
- Tactisch * * * * * (5)
-

Welkom in de vallei der koningen
Koning zijn is écht niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt, maar iemand moet het doen. In de vallei en op de heuvels lopen potentiële onderdanen doelloos rond, op zoek naar die ene, grote, charismatische leider. Je zult moeten afdalen naar de vallei om deze volgelingen te overtuigen van jouw geweldige visie. Koninginnen, ridders, boeren, iedereen zal zich moeten conformeren aan jouw fantastische plan. Onderdanen van ver over de heuvels hebben het nieuws vernomen dat er een nieuwe koning komt. Jouw vaardigheden, je intelligentie en je uitstraling, het telt allemaal mee. Aangetrokken door jouw leiderschap, zullen zij afreizen naar de vallei of misschien wel direct naar jouw kasteel komen, omdat ze in jou geloven. Maar zijt gewaarschuwd! Jouw rivalen zullen alles doen om jou de kroon op je werk te ontnemen en hun invloed te vergroten. Gebruik het verworven goud met verstand, om te voorkomen dat de schatkist leeg is op het moment dat je het goud het hardst nodig hebt. Al jouw onderdanen krijgen onderdak in jouw kasteel en dragen bij aan jouw reputatie, die nodig is om de enige echte koning van de vallei te worden...

King-of-the-Valley-Queen King-of-the-Valley-Priest King-of-the-Valley-Jester King-of-the-Valley-Farmer King-of-the-Valley-Wizard

Wie gaan het meeste plezier aan dit spel beleven?
King of the Valley is een spel voor iedereen van 10 jaar en ouder. Enkele slimme kinderen met spelervaring kunnen het spel al spelen op 8 of 9-jarige leeftijd. Dit spel wordt alleen maar leuker als je meer begrip hebt en inzicht vergaart in de veelheid aan tactische en strategische opties die het spel bieden. Het fijne is dat King of the Valley slechts 45 minuten duurt. Een revanche is dan snel geregeld. Het is zeer waarschijnlijk dat je eerste keer misschien wel een uurtje duurt om ook de regels goed te leren kennen. Is dit nu een spel voor de veelspeler? Wij denken van wel. Mede omdat dit spel bijj onze vrij grote groep testers, bestaande uit casual spelers en die-hard spelers, onveranderd hoog scoorde. Gemiddeld een 8,4/10. De laagste score was een 7/10. In alle doelgroepen werd met veel plezier gespeeld. Hieronder vind je het verschil in spelervaring bij verschillende aantallen spelers.

Waarom is King of the Valley excellent voor twee en zeer vermakelijk voor drie of vier?
Dit bordspel is in eerste instantie ontworpen voor twee spelers. Pas toen de feedback van de testers terugkwam en wij een spelvorm voor drie en vier hadden geintroduceerd, bleek dat het spel ook heel hoog scoorde bij de potjes met meer spelers. Wij hebben ontdekt hoe dit komt. Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat ongeacht het aantal spelers, elke speler veel verschillende opties heeft om uit te kieen. In de volgende paragraaf behandelen wij er zes van. Dus ook al ziet dit spel er vrij eenvoudig uit, zit er erg veel "spel" in. Door het grote aantal opties, verandert het spel ook continu, inclusief het speelbord (de vallei en de heuvels). Hierdoor heb je als individuele speler in een tweespelersspel veel meer invloed. King of the Valley is dan ook strategischer voor twee spelers. Vooral veelspelers zullen deze vorm wat meer waarderen. In een spel met drie of vier spelers neemt de interactie flink toe. Dit zorgt voor verrassende ontwikkelingen, maar zorgt er ook voor dat plannen lastiger wordt en het spel meer tactisch dan strategisch wordt. Ongeacht het aantal spelers, zullen de spelers elkaar absoluut flink kunnen tegenzitten. Hoe je het ook wendt of keert, om de enige koning te kunnen zijn, zul je altijd je opties open moeten houden, zodat je tijdig jouw strategie kunt bijsturen om de andere "would be" koningen te ontmaskeren.

Zes keuzes (om mee te beginnen...)
In een eerdere paragraaf op deze pagina is al uitgelegd dat de keuzes die je hebt als speler, sterk worden beïnvloed door de acties van jouw tegenstanders. Hier laten we zes keuzes zien die elke speler moet maken, die stuk voor stuk ook weer een sterke invloed op de keuzezet in jouw beurt hebben:
1) in welke richting beweeg je jouw koning (horizontaal, verticaal, diagonaal en welke kant op?)
2) welke onderdanen zullen zij sommeren om hen te volgen (is dat nét een onderdaan die jij wil hebben?)
3) welke specialisten zullen ze activeren (priester, tovernaar of de belastinginner?)
4) welke onderdanen zullen ze direct vanaf de heuvel aantrekken (en wat zijn de gevolgen vooor de 'prijs'')
5) hoeveel goud ze hebben (hoeveel concurrentie heb je op de heuvel?)
6) vanaf welke kant (kolom) van de heuvel zij nieuwe karakters naar de heuvel brengen (welke karakters?)


De eerste internationale editie met een 3D heuvel
De allereerste editie van het spel bevat spelregels in het Nederlands, Frans, Engels en Duits in de doos. Verder vind je in de doos (formaat 265x265x60 mm) 150 tegels en munten, 4 mooie koningspionnen en een 3D heuvel. De heuvel kan eenvoudig in elkaar worden gezet en biedt de optie van een flexibele hoogte, zodat de nieuwe tegels in het spel vanaf de top van de heuvel kunnen worden aangevuld. Bepaal zelf met welke snelheid je de nieuwe karakters in het spel naar beneden laat schuiven. Deze heuvel is handig, maar vormt ook een karaktistiek spelonderdeel waardoor je King of the Valley met veel plezier zult spelen en direct herkent.

Waar kun je dit spel kopen?
Als je nu wel een beetje benieuwd bent geworden naar dit spel en een exemplaar wil bemachtigen. Wacht dan niet te lang, want er is veel interesse voor dit veelzijdige bordspel. Natuurlijk is de spellenspeciaalzaak dé plek waar je dit spel als eerste zult aantreffen, maar er zijn ook diverse webshops die het spel zullen opnemen. Wij verwachten het spel in september 2021, maar wanneer precies, weten wij pas eind augustus.
Hier vind je in ieder geval onze lijst met verkooppunten.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Spelontwikkeling: Mark Hoogerwaard
Illustraties: David Cochard
Uitgeverij: The Game Master BV, 2021, alle rechten voorbehouden.

Ongeduldig geworden?
Laat de winkel alvast contact opnemen met The Game Master, want voorbestellen kan voor de winkels vanaf medio juli. Hier vind je onze contactgegevens.