logo the gamemaster

 

Nieuws paginaSpellenagendaSpellen op maatverkooppuntenlinksOver The Game MastercontactHome - English Home - English Home - Nederlands

 

Antwerpen


Antwerpen

Antwerpen is het tweede havenspel in de serie PORTS OF EUROPE
Het dynamische spelverloop, de eenvoudige spelregels en het unieke thema zorgt voor een lage instap. Antwerpen heeft een aantal nieuwe spelelementen, zoals de sluizen van de binnenhaven.
Beleef de dynamiek van de Antwerpse haven!

Karakteristieken:
Spelkenmerken:
- familiespel
- 2-4 spelers
- spelduur: 60 minuten
- vanaf 8 jaar
- Strategisch * * *
- Tactisch * * * *
- Geluk * *

De haven van Antwerpen
De speciale werking van de sluizen die karakteristiek zijn voor de Antwerpse haven doen hun intrede en vormen een barrière tussen de rivierarm De Schelde en de binnenhavens. Door speciale sluiskaarten te verzamelen kunnen de spelers de beheersing over de sluizen verkrijgen. Zorg er voor dat de cacao, de aardappelen, het speelgoed en de gerst in de juiste havens terecht komen en je wordt rijkelijk beloond.

Belgische producten
De spelers zullen de elementen van de haven tegenkomen in het bordspel Antwerpen: schepen laden, schepen door de waterwegen loodsen, goederen verladen en consumentenproducten voor de Europese markten produceren. De beroemde Belgische frietjes, de heerlijke pralines en een Belgisch speciaalbier zullen de klanten zeker smaken. Ook ruilen mag in dit vermakelijke én smakelijke bordspel voor de hele familie.

Duidelijke spelregels
Het spelverloop van Antwerpen is nog overzichtelijker dan bij het havenspel Rotterdam. De spelers krijgen meer invloed over de vaart van hun schepen. Er dienen zich meer tactische keuzes in het gebruik van de scheepskaarten aan. De beurt is eenvoudig: je mag kiezen uit: 1) een schip plaatsen, 2) schepen bewegen en 3) een opdracht verwisselen. De speciale actiekaarten zorgen voor nog meer dynamiek, zonder dat de spelers de controle verliezen.

Meer invloed
In vergelijking met het eerste havenspel Rotterdam is het bordspel Antwerpen gemakkelijker te leren en hebben spelers meer invloed op hun eigen voortgang. Speciale kaarten zorgen er voor dat je soms meerdere acties achter elkaar kunt plannen of combineren. Het aanleveren van de juiste grondstoffen in een haven wordt in Antwerpen direct beloond. Ook kunnen de spelers zien welke producten er in de verschillende havens geproduceerd worden, waardoor ze beter kunnen plannen. Echter de concurrentie op de Schelde zorgt wel voor de nodige spanning of het lukt om de schepen in de juiste haven te laten aanmeren.

Internationale uitgave in 4 talen
Samen met Asmodée Benelux brengt The Game Master een meertalige versie van het havenspel Antwerpen uit in Engels, Frans, Duits en Vlaamse spelregels.

Rotterdam
Naast Antwerpen bestaat er nog een havenspel in de serie Ports of Europe: Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie over dit spel.

Credits
Spelauteur: Hans van Tol
Grafisch ontwerp: Yvon-Cheryl Scholten
Illustraties: Wim Euverman

Introductiefilmpje

 

Verkooppunten
The Game Master distribueert Antwerpen in Nederland. Voor een volledige lijst van onze verkooppunten klik hier. In België en Frankrijk wordt de distributie van Antwerpen verzorgd door Asmodée Benelux. Buiten de Benelux verzorgt The Game Master de internationale verkoop. Antwerpen is beschikbaar in het Vlaams/Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Factsheet
Download hier de factsheet met alle informatie over het bordspel Antwerpen.